Juli & Okt 2012: Kippen & Donateurs

De afgelopen maanden zijn we druk geweest met acties en donateurswerving.
Waaronder:
* Aanschrijven van verschillende kerken hier in de regio voor een collecte. Een enkele heeft hier positief op gereageerd.
* Bedrijven benaderen voor een donatie.
* Stroopwafels bakken op (jaar)markten. Dat is hard werken maar brengt veel geld op.
* De kerkenfietstocht met Pinksteren heeft het geweldige bedrag opgebracht van     € 10.000 voor onze stichting. Kijk voor meer info op www.lopendvuurtje.info
* Onze schoonzus Karin van Mersbergen en haar moeder hebben de Wandelvierdaagse van Nijmegen gelopen en zich daarvoor laten sponsoren voor ons project. Die actie heeft het geweldige bedrag opgebracht van €280,-!

Sinds 13 april hebben we groen licht van de Wilde Ganzen. Dat wil zeggen dat zij alle opbrengsten van onze acties en giften die binnenkomen, ondersteunen met 55%.
Dat geeft het volgende totaalplaatje:
Benodigde actieopbrengst                                       € 47.741,94
Wilde Ganzenpremie                                               € 26.258,07

Totaal                                                                   € 74.000,01

U begrijpt dat wij hier heel blij mee zijn.
Er is inmiddels al zo`n € 17.000 binnen, dus nog € 30.000 te gaan!!!


Helaas heeft de betaling naar Kenia de afgelopen maanden stilgelegen omdat het geld niet aankwam in Kisumu. Dus lag ook de bouw van het bewakershuisje stil.
Gelukkig heeft de Rabobank het geld terug gehaald. Nu laat de overboeking via de Wilde Ganzen en staat het overgemaakte geld, plus de premie van de Wilde Ganzen binnen 5 dagen op de rekening van het Luisa Orphans project.
Zo gauw het geld in juni in Kisumu binnen was zijn ze verder gegaan met de bouw van het bewakershuisje en kantoor. Binnen een mum van tijd lag het dak erop.

De eerste oogst van de groentetuin is binnen. Nu kunnen ze de kinderen van een goede maaltijd voorzien. Ze hebben zelfs wat van de groenten kunnen verkopen. Van dat geld kunnen ze weer nieuw zaad kopen en meteen weer opnieuw inzaaien. Zo proberen we dat ook de groentetuin een zelfvoorzienend project wordt.
Er is nu geld overgemaakt om een start te maken met de kippenschuur.
We volgen de activiteiten in Kisumu op de voet, en hebben elke week e-mail contact.


Zoals u ziet is er de afgelopen maanden hard gewerkt. Ze hebben er vaart achter gezet omdat ze hopen de kippen voor de Kerst af te kunnen leveren. Want er wordt daar met Kerst veel kip gegeten, dan hebben ze meteen goede afzet. 

Wij zijn trots op het bestuur in Kisumu, dat zich zo inzet om het project tot een succes te maken. Ook hun verslaggeving naar de Wilde Ganzen en naar ons is uitstekend.
Ze willen zelfs al met de bouw van de school beginnen voordat wij er zijn. Hun plan is om de school in januari al te gaan starten met vier
klassen want in januari begint daar het nieuwe schooljaar. Als wij daar straks voor 4 weken zijn, is er nog heel veel te overleggen. 
Ook met de financien is het goed gegaan de laatste tijd. We zijn zover dat we inderdaad met de school kunnen gaan beginnen.


We hopen later dit jaar er zelf weer naar toe te gaan, en dan de bouw van de school te begeleiden.
Allen hartelijk dank voor uw steun, op welke manier dan ook!!