Maart 2014: School in gebruik!


In januari zijn de eerste klassen in de nieuwe school gestart. Inmiddels zitten er 80 kinderen op de school. En elke week komen er kinderen bij. De schooluniformen zien er prachtig uit, en worden telkens ook per kleine aantallen gemaakt. Er hadden zich 200 kinderen aangemeld, maar de ouders/verzorgers dachten dat de school gratis was. Doordat de leerkrachten, de lunch en de schooluniformen allemaal betaald moeten worden kunnen we de school niet gratis maken. Wel hebben we het schoolgeld zo laag mogelijk gehouden. Maar gratis is geen optie. Maar het gevolg is dat er helaas veel kinderen niet naar school kunnen. Daardoor zijn we dringend op zoek naar mensen die een kind willen sponsoren.
Door een maandelijkse donatie van minstens €22,- geeft u een kind de mogelijkheid om naar school gaan. Voor ons is het zo vanzelfsprekend dat onze kinderen kunnen lezen en schrijven. Maar ook voor de kinderen in Kenia is belangrijk dat ze onderwijs krijgen om een kans te krijgen op een betere toekomst.

Volgens Jacob, de project manager doen de leerkrachten het heel goed. Het hoofd is inmiddels helaas vertrokken, die kon op z`n oude school meer verdienen. Maar de rest zet zich voor de volle 100% in.

Er zijn al wat schoolbankjes gemaakt maar in een aantal leslokalen zitten de kinderen op de grond.
Dit jaar hopen we de school in te kunnen richten met schoolmeubels. Ook is er nog speel en lesmateriaal nodig. Naast de school is een stuk grond te koop. Als de financiën het toelaten willen we dat kopen want er is te weinig speelgrond rond de school. En zo zijn er nog meer zaken waarvoor er dit jaar nog veel geld nodig is om de school goed te kunnen laten draaien.

Door diverse acties staat er op dit moment (19-03-2014)ruim  € 6000,- op de rekening van de stichting.
Dit jaar hebben we een begroting van € 65.000
En we hebben inmiddels 15 sponsors die financieel een kind geadopteerd hebben. Daardoor kunnen de armste van de armen naar school.

Zo kunt u zien dat beetje bij beetje de school en het onderwijs vorm krijgt in Kisumu. Heel hartelijk dank voor uw steun en betrokkenheid.