September 2014: Nieuwe meubels

De school is nu officieel geregistreerd met de naam: Luisa Orphans Integrated Academy

Er zitten nu 94 kinderen op de school. Het personeel heeft het met zeer beperkte middelen, heel goed gedaan. Het onderwijs blijkt na toetsen,  boven gemiddeld te zijn. We zijn heel trots op ze.

In juni heeft de school aan een muziekfestival mee gedaan, met andere scholen uit hun district. Een mooie gelegenheid om meer bekendheid te krijgen. De leerkrachten en de leerlingen waren heel enthousiast. Ze vonden het geweldig om aan zoiets mee te mogen doen.

De kleuters werden 2e en mochten door naar de 2e ronde. Tijdens het 2e Festival in Kisumu Couty, een groter district, deden 100 scholen mee. Ze werden 3e  !! Nu mochten zo door naar nationaal niveau in Nairobi.Telkens werd het rayon groter en de reis verder. Maar helaas ook duurder. Alles moeten ze zelf betalen, en dat geld is er gewoon niet. Dus we moesten hier afhaken. Wel jammer maar ze zijn toch maar mooi tot aan de nationale ronde gekomen. Wat een kanjers hè !!!!

In juli kregen we groen licht van de Wilde Ganzen !!! Yes, elke gift die binnkomt wordt vermeerderd met 55% door hun. Nu konden we weer aan de slag. Er zijn weer op verschillende markten stroopwafels gebakken, presentaties gegeven, fondsen aangeschreven en wat al niet meer. Daardoor konden er nieuwe schoolmeubels besteld worden en zie hieronder het resultaat!!!!

In Kenia is het gebruikelijk dat de kleur van het schooluniform terug komt in de school.  Kijk hieronder naar de foto`s en bewonder de prachtige nieuwe meubels.

Het is een mooi gezicht, die uniformen en meubels die bij elkaar passen.

De school is nu aan de buitenkant ook geverfd. De eerste coating was lichtblauw, maar gelukkig is de definitieve kleur ook lila geworden. Het wordt steeds mooier daar in Kisumu.

De volgende opdracht die we ze gegeven hebben is meubels voor de eetzaal bestellen, keukengerei aanschaffen en aanleg van de electriciteit regelen.

We houden steeds contact met het bestuur en zien uit naar het volgende resultaat.

Heel hartelijk dank voor uw onmisbare steun.

De kinderen, ouders/begeleiders, personeel en bestuur zijn heel dankbaar dat dit alles mogelijk is DOOR UW SUPPORT !!!

De geverfde school.