Januari 2017: Van kippenhok naar klaslokaal

Het afgelopen jaar is in feite rustig verlopen.

De school heeft  gewoon door gedraaid en ze doen het geweldig. Ze hebben nogal eens competities met andere scholen uit de omgeving op het gebied van sport en dans maar ook rekencompeties e.d. Ze komen dan altijd als één van de beste uit de bus. Daar zijn zijzelf ook heel trots op, net als wij.

Het beste nieuws uit 2016 was dat de school nu al wel op onze naam staat. Nu officieel gerigistreerd staat  als:

Make The Difference Primary school

Het huidig bestuur heeft het initiatief genomen om de naam op de school en op de poort te veranderen.

Drie januari is de school gestart met 139 kinderen, tien leerkrachten en nog twee stafleden. Dit is het 4e schooljaar.

Maar omdat nu alle klassen compleet zijn hadden we lokalen te weinig. Dus hebben ze in opdracht van ons, een kippenhok wat leeg stond opgeknapt tot kleuterklas. Plafonds erin gelegd en een nieuwe vloer gestort. Zoals je hieronder kunt zien is het een keurig klasje geworden.

Plannen voor 2017 : Er is nog een hele lijst wat er dit jaar allemaal aangeschaft moet worden wat voor een school noodzakelijk is.  
Er zijn o.a. nog nodig:
– Schoolboeken , pennen, krijtjes etc.
– Buitenspeelgoed
– Boekenkasten die op slot kunnen
– Nieuwe schoolmeubels omdat de school groeit.

Ook is er een plan gerezen om een bibliotheek aan te schaffen. Niet alleen voor de leerlingen van de school maar ook voor de mensen in de omgeving die dan tegen kleine betaling boeken kunnen lenen.  Een mooi plan wat ook waarborgt wat wij willen, een school waar de hele omgeving profijt van heeft.

En nog steeds is het de bedoeling dat de school op den duur ook financieel zelfstandig  gaat draaien. Nu betalen wij alle kosten, inclusief salarissen van de leerkrachten. Onze school krijgt geen subsidie van de regering omdat we een privéschool zijn. Daarom willen we zo snel mogelijk, weer met de kippenfarm gaan beginnen. Er staat nu nog één hok, wat verbeterd moet worden.

Bedankt:

We zijn heel dankbaar voor alle steun die we van u hebben ontvangen afgelopen jaar. Door medeleven, gebed en financiële ondersteuning. We worden nog steeds verrast door giften van allerlei kanten. Soms weten we niet wie de donateur is, waardoor we hem/haar niet persoonlijk kunnen bedanken. We zijn er heel blij mee en hebben het zo hard nodig. We willen in het bijzonder twee donateurs noemen die zich afgelopen jaar en komend jaar inzetten voor ons project en dat zijn de ZWO commissie van de Herv. Kerk in Heusden en de ZWO commissie van PKN kerken te Geldermalsen. Zij organiseren allerlei acties met als doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor ons project. Jullie heel hartelijk dank voor zoveel inzet en betrokkenheid. Daarnaast zijn we ook heel dankbaar voor de vele vaste donateurs waaronder ook kerken, die ons jaarlijks of maandelijks ondersteunen. Zonder jullie zouden we dit werk niet kunnen doen. Zou de school niet kunnen voortbestaan. Nogmaals, iedereen die ons project ondersteunt, in welke vorm dan ook, heel heel hartelijk dank.

Als u een gift overmaakt, wilt u dan aub de volgende naam gebruiken:  o.v.v   make the difference Kenya.