September 2018: Brieven voor de sponsorkinderen

We zijn weer een half jaartje verder, en de school in Kisumu is nu aan het laatste trimester begonnen. In november zullen voor het eerst de leerlingen van klas 8 hun certificaat krijgen en de school verlaten. Dat is een hele gebeurtenis in het onderwijs systeem in Kenia.

Werkbezoek: Wij hadden de plannen om in november weer naar het project te gaan. Nu blijkt dat de scholen dit jaar  25 oktober al sluiten. Vandaar dat we nu een kort bezoek van een week  hebben geboekt. Dick vertrekt 19 september en hoopt 26e weer terug te zijn. (voor mij is dit te kort, moet altijd bijkomen van de reis en aan de temperatuur wennen etc.)

Pauze, tijd om buiten te spelen voor de kleintjes. Blij met hun nieuwe glijbaan.

We willen graag weten hoe het loopt met het lunchproject wat we gestart zijn voor de peuters en de kleuters. Eerst eens kijken hoe dit loopt voordat we het voor heel de school gaan doen. Helaas hebben maar een paar mensen op onze oproep gereageerd om dit project te sponsoren. En is dit ook financieel nu nog niet haalbaar.

We hebben ook opdracht gegeven om laarzen aan te schaffen voor de klassen vijf en zes. We zullen kijken of dit al gelukt is.

Emmanuel Sang (bestuurslid in Kenia) heeft een cursus gevolgd in Nairobi over fondswerving in eigen land. Deze cursus is aangeboden door de Wilde Ganzen. Hij heeft hem met zeer goed resultaat gevolgd en was er zeer enthousiast over. Hij heeft  er veel geleerd en is zijn kennis nu ook aan het omzetten in daden. Ze hebben nu een commissie samengesteld die zich hier mee bezig gaan houden. Er zijn flyers gemaakt om reclame te maken voor de school en sponsoring te vragen. Ze hebben ook plannen gemaakt hoe ze de omgeving nog meer bij de school kunnen betrekken. Ze zijn heel goed bezig. We zullen zien wat de resultaten hiervan zijn.

En zo zijn er altijd nog meer zaken te controleren en te bespreken. Maar steeds is het belangrijk om een vinger aan de pols te houden. We hebben altijd veel contact via app en mail, maar het is toch heel goed om het met eigen ogen te zien, en elkaar persoonlijk te spreken.

In februari hebben we ook alle sponsorkinderen bezocht. Hier zullen we wat foto`s van bijvoegen. Dit zal tijdens dit werkbezoek niet lukken waarschijnlijk. Er zijn twee sponsorkinderen die in groep acht zitten en nu dus de school gaan verlaten. De sponsors krijgen na overleg een ander kind toegewezen. De sponsors kunnen nu weer een kaart of brief meegeven voor hun sponsorkind. Ons contactpersoon Pamela zorgt dan dat die brieven bij de kinderen terecht komen.

Dit is een deel van de sponsorkinderen Hier krijgen ze hun brief van de sponsor, een bal en een pen. Ze blijven naar ons toe altijd wat verlegen. We hoorden later dat ze in de bus los kwamen en heel blij waren met hun brieven en kadootjes. Toen gingen de remmen los.