Noodhulp OekraïneHoe het begon
Graag willen wij uitleggen hoe we betrokken zijn bij de Oekraïne en wat voor noodhulp er op dit moment geboden wordt via ons.

Sinds zeven jaar is Dick als vrijwilliger betrokken bij een boerderij in de Oekraïne. Via de stichting World Partners. De boerderij ligt in de het westen van de Oekraïne 100 km van Lviv, aan de Poolse grens. Dick doet daar de teeltbegeleiding. Normaal gesproken gaat hij daar in het groeiseizoen één keer in de zes a acht weken naar toe. Daarnaast heeft hij bijna dagelijks telefonisch contact over het werk op de boerderij met de bedrijfsleider, Chris van Wijk. Dat is een Nederlander die daar al jaren woont en werkt. Op de boerderij werken veel mensen uit de omgeving. Ook komen er cliënten voor dagbesteding van een rehabilitatie centrum werken. Een weeshuis in Novovolinsk en een naschoolse opvang worden ondersteund door de boerderij voornamelijk door voedsel te schenken.
Voor een impressie van bezoeken en veranderingen door de jaren heen, kunt u hier een fotoserie bekijken.

Nu er oorlog is gaan er elke week voor duizenden euro voedsel transporten naar het oorlogsgebied voor het leger en de vluchtelingen. Daar waar de hulp het hardst nodig is. Dan moet u denken aan aardappelen, melk, vlees en suiker transporten. Ze proberen zo dicht mogelijk bij de schuilkelders te komen waar mensen vast zitten. Dat is met grote vrachtwagens vaak niet mogelijk maar dan worden de goederen verder gebracht in kleine busjes om toch hen te kunnen bereiken. Het is een gigantische operatie. Ook daar werken heel veel vrijwilligers, om te helpen waar ze kunnen. Veelal Oekraïners. Ook het weeshuis krijgt elke week voedsel want daar moeten elke dag 60 monden gevoed worden van vluchtelingen en bewakings personeel van de stad Novovolinsk.

Chris heeft in de Oekraïne een aparte rekening geopend voor de Noodhulp vanuit Nederland. Wij maken dus rechtstreeks het geld over naar het gebied waar het meteen gebruikt wordt. Zodat alle giften zonder onkosten meteen gebruikt kunnen worden.

U begrijpt dat alle financiële ondersteuning meer dan welkom is. Want wie weet hoelang deze ellende nog voort duurt.

Gods liefde dringt ons tot actie. Om om te zien naar onze naaste. Maar voor wie willen wij een naaste zijn…………….. We hebben elkaar nodig want samen kunnen we zoveel meer.

Bij vragen kunt u ons bereiken door te mailen naar: dwvanmersbergen@hotmail.com of telefonisch 06-23026600


Hartelijke dank voor uw steun en interesse


Uw gift kunt u overmaken naar:
Stichting Make The Difference
Rek. nr. NL60RABO 01506.52.585
o.v.v. Noodhulp Oekraïne