Klussen op de Shelter

In Cradock werden we weer heel gastvrij ontvangen door Baba en Gussie. En iedereen die werkt in de Shelter is trots om ons te kunnen laten zien hoe prachtig alles er nog uitziet.  En het is prachtig om te zien dat alles wat we de afgelopen twee keer gebouwd hebben ook volop gebruikt wordt.
Vier weken hebben we ons daar weer nuttig kunnen maken. Dick heeft de moestuin weer aangepakt samen met Leon en Michael. Dat zijn twee jongens die daar elke dag werken. Ook hebben ze met elkaar tuinbankjes opgeknapt en nieuwe gemaakt voor de verkoop.
Bernike heeft veel kleding gesorteerd en af en toe in het tweedehands kledingwinkeltje geholpen. Ze heeft ook veel appeltaarten gebakken, en artikelen van cement gemaakt, alles voor de verkoop. Ze zijn daar gek op Hollandse appeltaart.

Op één van de foto’s hieronder zie je Dani in zijn eigen kamertje. Dani is een wat minder begaafde man die nu een veilig onderkomen heeft gekregen op de Shelter. Hij helpt in de keuken, doet sjouwwerk waar nodig en is heel gelukkig met zijn Shelter familie. Op zijn vorige woonplek was hij niet veilig en werd er misbruik van hem gemaakt.