Slaapkamers voor de Shelter

We zijn teruggegaan naar Cradock. Het bestuur van de Shelter had nog een wens, en dat was de mogelijkheid om mensen onderdak te kunnen bieden voor de nacht. In het gebouw van de Shelter was nog een ruimte van 20 bij 10 meter die vol stond met rommel, maar eigenlijk niet gebruikt werd. Die hebben we leeggemaakt en alle spullen naar achter geschoven, in een aangrenzende ruimte. Toen hadden we een enorme zaal , waar we  6 slaapkamers in hebben gemaakt met in elke kamer 2 stapelbedden. Ze hebben zelf een deel bedden gekocht en wat lakens gekregen. Later, door een donatie van Gereformeerde Kerk in Genderen, konden ze de rest van de stapelbedden en nieuwe dekbedden kopen.

Er is een enorme vraag naar een plek om te kunnen slapen. Ze krijgen regelmatig mensen die doorverwezen zijn door het sociaal werk en soms ook door de politie. Elke nacht worden de kamertjes gebruikt voor tijdelijke bewoning. Vaak maar voor één, of een paar nachten. Er is dus duidelijk in een behoefte voorzien. In een ander kamertje in de Shelter wordt computerles gegeven. Ook daar is zoveel vraag naar, dat we er tafels bij hebben gemaak. Nu kunnen er 2x zoveel mensen tegelijk les krijgen. De Shelter heeft zelf voor computers gezorgd.

De  gevolgen:
Wij zien alleen het resultaat, van wat we gemaakt hebben. Maar indirect heeft onze aanwezigheid daar op de gemeenschap veel meer impact gehad dan dat wij weten.  Er is veel publiciteit gegeven in de kerken en de kranten aan wat wij daar kwamen doen  en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Er zijn nu meer vrijwilligers gekomen om te helpen, en meer donateurs [want ze draaien volledig op giften]. Want het is ook belangrijk dat het vaste personeel wat heel hard werkt, betaald kan worden. De Shelter ziet er nu netjes uit en er wordt hard gewerkt. Ze zijn zelf ook heel creatief om steeds weer dingen te bedenken die geld opbrengen om te kunnen blijven draaien.